Наша школа је почетком 2019. године постала део пројекта „Образовање за права детета“ који реализује Ужички центар за права детета уз подршку швајцарске Песталоци дечје фондације , а у сарадњи са четири организацијe цивилног друштва и 30 основних школа у Србији.
У нашој школи ће се 19. и 26. октобра 2019. године реализовати Тренинг о правима детета. Обуку ће похађати 25 ученика, а изводиће је Љиљана Веизовић и Радован Павловић, проф. разредне наставе.


 

        У склопу пројекта Образовање за права детета УЦПД и Песталоци фондације из Швајцарске, реализована је студијска посета наставника у Првој основној школи краља Петра Другог и ОШ „Нада Матић“.


       У оквиру пројекта „Образовање за права детета“ УЦПД-а и Песеталоци фондације, у петак, 15.11.2019. године, реализована je студијска посета Првој основној школи краљ Петар II у Ужицу. Циљ посете је хоризонтално учење; размена искустава, упознавање и дружења кроз различите радионице.

У оквиру пројекта „Образовање за права дететата“ УЦПД-а и швајцарске Песталоци фондације, у који је школа ушла ове године, реализована је активност ученика 6. рареда, који су прошли дводневну обуку о правима детета. Кроз неколико радионица  „Не веруј свему што видиш“, „Одбацивање“, али и кроз игроказ, шестаци су  упознала млађе и старије ученике о правима детета.


 

        У оквиру пројекта „Образовање за права детета“ УЦПД-а и швајцарске Песталоци фондације, ученици 6. разреда, који су прошли обуку о правима детета, обележили су 3. децембар - Међународни дан особа са инвалидитетом. Активности данашњих радионица имале су циљ да упознају ученике млађег школског узраста са тешкоћама у којима се особе са инвалидитетом налазе и сензибилишу их како би боље разумели њихове  проблеме на које наилазе у друштву.