Јуче смо у холу наше школе испратили још једну генерацију осмака. С поносом представљамо најбоље у генерацији - ученике који су носиоци дипломе ,,Вук Караџић":

  1. Лазар Јевтић (Ђак генерације)
  2. Сара Љубојевић
  3. Душица Ђурић
  4. Ива Бојовић
  5.  Теодора Петровић
  6. Катарина Томашевић
  7. Јована Николић

Честитамо и осталим успешним ученицима! 


       

       Ученици наше школе Ђорђе Јањић IV1, Софија Хаџић IV2 и Дуња Миливојевић IV2, остварили су запажен резултат на трци „Брзином до звезда“. Честитамо награђенима као и осталим ђацима који су се на трци истакли!


       

       Ученици наше школе, Марија Тешић и Андрија Николић, освојили су Витезове дипломе за ликовне радове.

Све честитке!


 zeleznica mala     На овогодишњи, 37. по реду ликовни конкурс ,,Железница очима деце 2020" стигло је 3 000 ликовних радова из Србије. Жири овогодишњег конкурса у саставу: Татјана Младеновић, кустос, Ивана Радојевић Бошковић, кустос, Александра Кецман, архивиста, Вукица Вукас Динуловић, архивиста и Александар Пфићер, фотограф документариста доделио је девет награда за ликовне радове деце школског узраста, у вредности од 6.000 динара, и шест награда деци предшколског узраста, у вредности од 4.000 динара.


 

Наша песникиња - ученица III Ксенија Николић 


      Ученик наше школе Данило Петровијевић (5-5) освојио је 2. место на овогодишњем конкурсу -  тeмa: „Мојe право на игру и слободно врeмe(катрегорија од 5. до 8. разреда).


         Ученици наше школе и ове године запажено су прошли на ликовном конкурсу „Мој омиљени књижевни лик“, један са освојеним 2. местом и један са освојеном специјалном наградом.


       На Мeђународном дeчјeм ликовном конкурсу Мини рeстАРТ, „Скривени свет буба и инсеката , одазвали су сe учeсници из 30 држава од 4 до 18 година старости. На конкурс јe пристигло 8844 рада, 4715 радова домаћих аутора и 4129 радова аутора из иностранства. Међу њима било је и запажених радова наших ученика.


       Ученици наше школе: Јана Вукотић, Матеја Трипковић, Нина Трнавац, Маша Оташевић, Давид Лијескић, Виктор Ковачевић и Димитрије Станкић, учествовали су на литерарно-ликовном конкурсу „Загрли Месец лепотама различитости“ на ком су и однели награде.


        У уторак, 16. 6. 2020. године у 11.00, у холу ОШ „Алекса Дејовић“ Севојно приређен јe пријeм за најбољe учeникe осмог разрeд. Ученици су похваљени дипломама за досадашња достигнућа у раду, награђени посебним дипломама, као и Вуковом дипломом. Титулу Ђак генерције понела је ученица Дуња Ђурић.

Дипломе и похвалнице


Стефан Тодоровић, ученик 4. разреда из Злакусе, освојио је 2. место на ликовном конкурсу Ваздухопловног савеза Србије на тему „Летење прошлости и будућности.


         Након паузe од 6 мeсeци наша ученица Јана Цмиљановић, која јe члан Пливачког клуба „Слобода”,  јe зајeдно са клубом учeствовала на пeтом  Мeђународном пливачком митингу у Бања Луци у Рeпублици Српској, гдe јe освојила три златнe мeдаљe у катeгорији 50m  краул, лeђно и дeлфин и јeдну срeбрну мeдаљу у катeгорији 50m прсно.


Данас, на Међународни дан детета, у холу Народне библиотеке Ужице, отворена је изложба дечјих ликовних радова на тему „Мој омиљени књижевни лик“.


        ОШ „А. Дејовић“ у Севојну више година успешно негује активности рецитовања, беседништва и глуме. Такмичење у бесеништву сада је за ову Школу традиција и препзнатљивост, постоји већ пет година заредом. Ове активности најдиректније утичу на развој креативности, осећаја за језик, критичког мишљења, али и самопоуздања. Свакако, оне захтевају активирање уметничких садржаја који имају моћ да подстичу мисли, преображавају личност, покрену адекватну реакцију на стварност, али и укажу на могуће путеве превазилажења стварности. И то је добро. Извесно је да резултати постоје. Наши ученици, не само на такмичењу у беседништву, у ОШ „А. Дејовић“, да постижу резултате, него и на другим манифестацијама познатог и признатог ранга.


       На градском стадиону у Ужицу одржана је традиционална 28. трка "За срећније детињство". Циљ трке је мотивација подмлатка и омладине града Ужица, да масовним учешћем у трци покажу приврженост здравом начину живота уз пропратне социјално-хуманитарне акције Црвеног крста. Мото овогодишње трке је Имамо циљ-дођи на старт.

       Два наша ученика освојила су прво место и једна ученица друго место:

Лазар Андрић - 1. место (трећа година заредом)

Данило Николић - 1. место и

Николина Ракић - 2. место

Честитамо!!!


 

Извештај о резултатима конкурса и награђене радове можете видети на следећем линку ПОРТАЛ ПАСАЖ.

Виртуелна изложба радова

 

Светски дан вода обележава се традиционално 22. марта. Празник је усвојен резолуцијом УН-а у децембру 1992. године. На овај дан желимо да се подсетимо на важност заштите вода и на недостатак воде за пиће у многим крајевима света.

И у нашој земљи Светски дан вода обележавамо низом манифестација.Јавно комунално предузеће „Водовод“ Ужице Светски дан вода обележава кроз писану реч и слику најмлађих, оних на којима остаје задатак да размишљају о важности и очувању воде као извора живота и свеопште енергије. На позив Водовода Ужице да учествујемо на литерарном и ликовном конкурсу на тему "Вода не зна границе" радо смо се одазвали и дали мали допринос кроз литерарне саставе и ликовне радове ученика.


 

    226   На 3. колу Лиге Западне Србије одржаном 3. 2. 2019. године у Горњем Милановцу, ученица осмог разреда ОШ „Алекса Дејовић“ Севојно, Сандра Глибетић, освојила је 1. место у категорији пионирки - серијска ваздушна пушка, а 3. место у категорији ваздушни пиштољ. Екипа пионирки Севојна екипним пласманом заузела је 2. место.


       Марко Печеничић, ученик наше школе, однео је награду за најбољег младог перспективног спортисту пионира Града Ужица, за 2018. годину, за изванредне резултате које је постигао у каратеу. 

       "Марко Пeчeничић јe члан КК Uniline - Сeвојно и такмичи сe у дисциплини борбe појeдиначно у катeгорији + 55 кг у 2005. годишту. Овe годинe Марко јe освојио прво мeсто на Првeнству Србијe и трeћe мeсто на Купу Србијe. Порeд тога учeствовао јe на овогодишњeм Балканском првeнству за младe као члан каратe рeпрeзeнтацијe Србијe". ("Пасаж")

Честитамо, Марко!


Поводом дечије недеље Центар за социјални рад традиционално је расписао конкурс на тему „Имам право да живим срећно и здраво“. Ово је назив теме литерарног конкурса за средњошколце, док су основци учествовали на ликовном конкурсу.

Ученице наше школе Нина Трнавац (5-1) и Анђела Ршумовић (8-3) освојиле су друго и треће место, док је Сретен Стаменић,ученик ОШ „Стари град“ освојио прво место.