Предузетништво

       Реализација пројекта „Брзо и лако сад одваја свако”покренута је из ОШ „Алекса Дејовић“ Севојно. Поред ученика наше школе реализацију су започели и малишани из вртића „Маслачак“ убацивањем отпада у контејнере за примарну селекцију. Поред званичника Града Ужица, уз присуство ЕКО амбасадора у дворишту школе, церемонијални програм спремили су ученици наше школе - хор „Фламингоси“, ученици еколошке и драмске секције су употпунили доживљај и присутним малишанима и ученицима дочарали значај примарне селекције отпада и рециклаже. Одвајање отпада и брига о животној средини је постала нормална појава широм Европе и целог света, а сада ће то постати нормално и у Ужицу/Севојну и императив у еколошком васпитању ученика.


Учeници од 1. до 4. разреда, у месецу децембру, су правили новогодишњe чeститкe којe су изложили у холу школe. На Дану отворeних врата учeствовали су и родитeљи и дали свој допринос овој активности. Изложба је трајала од понедељка до четвртка последње недеље децембра.

ПОКРЕНИ СЕБЕ И ДРУГЕ – ОД ИДЕЈЕ ДО РЕАЛИЗАЦИЈЕ

Сврха предузетничког образовања је развијање компетенција за целоживотно учење. Процес учења не своди се само на наставно градиво, већ и на развијање међупредметне повезаности како би ученици сагледали реалне животне ситуације у предузетничком деловању. Школа постаје место које је отворено за питања, недоумице и развој способности ученика.


         На часовима Технике и технологије  ученици од 5. до 8. разреда су у оквиру пројектних активности израђивали  практичне радове које су дана 23.6.2022.године изложили  и продавали у холу школе. Прикупљеним новцем биће купљени наставни материјали који ће ученици и наставници користити на настави.


Циљ пројекта: Оспособљавање ученика за израду квиза којим ће на занимљив начин проверити знање из биологије.

Наставник биологије: Весна Милићевић

Наставници-сарадници:

  • Горан Марковић - наставник Ликовне културе
  • Војка Лазаревић - наставник Технике и технологије

        Циљ пројекта је оспособљавање ученика да своје идеје претворе у производ (мајица за Малу матуру).