Данас обележавамо 80. годишњицу од погибије хероја Алексе Дејовића и Дан школе, која 61 годину са поносом носи његово име.
  • У 11:00 часова наши гости и ученици су положили цвеће на спомен-бисту Алекси Дејовићу уз пригодан програм. Почасни гост, између осталих, био је генерал Љубиша Диковић.
  • У 12:00 часова одржана је Свечана седница Наставничког већа.
  • У 13:00 часова ученици су приредили приредбу

  Поводом обележавања Дана школе ученици су приредили приредбу, коју су чиниле: драмска представа ,,Школа некад и сад", ђачки хор са песмом ,,Нек сву љубав сја", рецитатор Вељко Дивљаковић, који је рецитовао песму којом се представио на Окружном нивоу такмичења ,,Песниче народа мог" и Кристина Радовановић, која је учествовала у Општинском нивоу такмичења ,,Песниче народа мог".

Школа је поводом обележавања 80 година од смрти Алексе Дејовића организовала ликовни и литерарни конкурс, где су ученици својим пером осликали живот нашег хероја. За награђене ученике, родбина Алексе Дејовића, адвокат Милисав Курмазовић и Гордана Брадоњић донирали су новчана средства.

      Данас наша школа слави 133  године постојања. Дан школе обележили смо полагањем цвећа на спомен - бисту хероју Алекси Дејовићу и  приредбом коју су припремили ученици и наставници наше школе.

     Посебно се радујемо што смо након две године имали прилику да се окупимо и уживамо у програму.

Свим ученицима и запосленима честитамо Дан школе!

278071589 1656096134757981 7586449544792448887 n


        

Поводом обележавања Дана школе ученици 5. и 6. разреда, сходно тренутној ситуацији учења на даљину, учествовали су у Google Meet квизу, борећи се за једну од занимљивих награда. У координацији са педагогом Школе опробали су се у логичким играма, играма памћења, ребусима и осталим едукативним заврзламама, у циљу што тачнијег и брзог одговора. 

Још од давне 1889.године, када је решењем министра просвете наша школа почела са радом, пролазила је заједно са својим ђацима и својим Севојничанима кроз многе борбе и ратове, а по једном храбром јунаку и сада носи име.

 

Данас је за нас важан дан, Дан школе.

 

     У уторак 9.априла, прославили смо 130 година наше школе. После кратког литерарног програма у холу школе, за присутне госте, ученици су извели  приредбу у ТВ сали школе. Након полагања цвећа на спомен бисту народног хероја Алексе Дејовића, одржана је Свечана седница наставничког већа на којој су сосељене награде Весни Милићевић (за 20 година рада), Мирки Илић (за 30 година рада) и Милану Марјановићу (за 35 година рада).

     У холу школе су постављени ликовни радови на тему "Слово-књига, дете-игра". Изложба ће трајати наредних 15-так дана.

Портал Пасаж о нама


          У четвртак  12.4.2018. године  прославили смо 129. рођендан наше школе.

        Прослава Дана школе у Севојну почела је у четвртак 12. априла у преподневним сатима полагањем цвећа на спомен бисту хероју Алекси Дејовићу и настављена Свечаном седницом наставничког већа, на којој су додељене захвалнице запосленима за 10, 20, 30 и 35 година рада. Програм је настављен приредбом у 13 часова у тв сали а након тога одржано је и прво такмичење ученика у туцању ускршњим јајима.


 

       Данас смо прославили 128.годишњицу постојања наше Школе.Час историје на тему "Школа кроз време" присутнима су одржали ученици школе.


        У оквиру прославе Дана школе, за ученике нижих разреда, органозовано је дружење са песником Бранком Стевановићем који је бивши ученик наше школе.

http://pasaz.rs/pesnik-branko-stevanovic-u-bivsoj-skoli-druzenje-sa-osnovcima/


Основна школа „Алекса Дејовић“ је  организовала прославу Дана школе приредивши концепт културних дешавања.


 

ОШ „Алекса Дејовић“ – Севојно Дан школе је прославила у знаку 125 година рада. Достојанствена у свом раду Школа је посведочила да као образовно- васпитна установа зналачки негује кључну тему свих времена – учење. Оно учење што ствара троугаону активност сваком појединцу обезбеђујући му знање – препознавање идеје – стварање за живот, што и јесте потреба човека у данашњем савременом свету.


 

Дан школе 9.април, обележен је и у ИО Крвавци. Ученици су извели краћи културно-уметнички програм који се састојао од књижевног и музичког дела.


        ОШ „Алекса Дејовић“ у Севојну свечано је прославила Дан школе 9. април. Тога дана положено је цвеће на спомен-бисту Алекси Дејовић, а ученици који похађају Основну музичку школу у Ужицу, извели су пригодан концерт за госте, родитеље, ученике и наставнике. Али, то није све. Обележавање Дана школе се наставља и наредних дана кроз планирани низ других активности. Свако је добио свој део задужења с крајњим исходом да се кроз организовани систем активности покажу битне вредности које Школа негује. А њих је много.