У пројекту Ужичког центра „Образовање за права детета“ подржаног од швајцарске Песталоци дечје фондације, ученици су у првом полугодишту активно учествовали. Прошли су обуку у ужичким школама, као и њихови наставици. У фебруару ове године је и друга група наставника наше школе прошла обуку и након тога, учењем на даљину, реализовала један број часова. С обзиром на новонасталу ситуацију са вирусом онемогућено је да се настави са реализацијом плана за друго полугодиште, но ученици су се и у овом периоду активирали и радили.


     На иницијативу УЦПД-а поједини ученици наше школе су учествовали на ликовном конкурсу – илустрација песме о џину дечјег писца Дејана Алексића, а побденици ће добити књиге у виду потписаног примерка поменутог аутора. За ученике од I до VI разреда, песник Дејан Алексић је потписивао своју књигу изабраних песама за децу „Шта сам оно хтео да кажем“ , док је ученицима VII и VIII разреда намењен роман „Ципала на крају света“, који је део обавезне школске лектире.
Поред тога ученици су писали и приче – исповести из изолације које су објављене на сајту Образовање за права детета. На сајту је објављена прича наше ученице Јане Вукотић (6-1), као и ученика Давида Лијескића (3-6) чија је прича објављена на енглеском језику и на сајту Песталоци дечје фондације у Швајцарској.
https://www.opd.org.rs/moja-prica-jana/

https://www.opd.org.rs/moja-prica-iz-ugla-dece-iz-nasih-pa…/

Такође, остали ученици су правили разне презентације и гугл упитнике на тему насиља, дискриминације и поштовања права детета (ускоро више на сајту).