Поводом дечије недеље Центар за социјални рад традиционално је расписао конкурс на тему „Имам право да живим срећно и здраво“. Ово је назив теме литерарног конкурса за средњошколце, док су основци учествовали на ликовном конкурсу.

Ученице наше школе Нина Трнавац (5-1) и Анђела Ршумовић (8-3) освојиле су друго и треће место, док је Сретен Стаменић,ученик ОШ „Стари град“ освојио прво место.


Награђене су још три ученице Основне школе „Нада Матић“ (2. место Лара Ковачевић – 6.разред, 3.место Нела Марковић и Теодора Јањушевић – 6.и 8.разред). Психолог Марија Синђић објаснила је како деца кроз цртеж говоре о својим осећањима која доживљавају у породици.

За све награђене ученике и остале госте Центар за социјални рад организовао је 12.10.2018. пријем у Свечаној сали Скупштине града Ужица. Присутнима су се обратили представници Центра за социјални рад и Града Ужица који су говорили о важности одрастања у здравим условима, тј. без психичког и физичког насиља, а по завршетку пријема организована је и трибина на тему „За одрастање без насиља“.

Награде за ученике обезбедили су Град Ужице, Народно позориште, Народна библиотека, Дечије одмаралиште Златибор и Велики парк.

NINA TRNAVAC
GRUPNA