Планинарски клуб ,,ЕРА,, из Ужица је у суботу 15. септембра 2018. године у сарадњи са Етно парком ,,Терзића авлија,, из Злакусе организовао акцију поводом републичке планинарске манифестације ,,Дан пешачења у Србији 2018,, , под покровитељством Владе Републике Србије и Планинарског савеза Србије у којој су учествовали, поред планинара и ученици основних и средњих школа и студенти - укупно 58 учесника.


Кружна планинарска стаза је водила од Етно парка ,,Терзића авлија” у Злакуси преко Брежђа, Јоцовог брда, Вршељка и засеока Марковићи до врха Дрежничка градина (931 м), а затим су се учесници спустили кроз место Забој поред Шуњеварића врела до почетне тачке. Стаза је дужине 10,5 км са висинском разликом у успону од око 600 метара и спада у лакше стазе.

Повратак на полазну тачку ове кружне стазе је је био око 14,30 часова, када је за учеснике Етно парк ,,Терзића авлија,, организовао бесплатну посету музеју старих предмета и освежење.

Учесници ове акције су: чланови ПК ,,ЕРА,, из Ужица, Етно удружења ,,Завичај,, из Злакусе и Црвеног крста из Ужица, затим ученици ОШ ,,Алекса Дејовић,, из Севојна (школа Злакуса, Крвавци, Севојно), Гимназије из Чачка, Ужичке гимназије, Техничке и Економске школе из Ужица, ,као и студенти Архитектонског факултета из Београда.

DSC 00331