У оквиру пројекта „Образовање за права детета“ УЦПД-а и Песеталоци фондације, у петак, 15.11.2019. године, реализована je студијска посета Првој основној школи краљ Петар II у Ужицу. Циљ посете је хоризонтално учење; размена искустава, упознавање и дружења кроз различите радионице.

        У склопу пројекта Образовање за права детета УЦПД и Песталоци фондације из Швајцарске, реализована је студијска посета наставника у Првој основној школи краља Петра Другог и ОШ „Нада Матић“.


       Чланак ,,Умеће беседништва" о раду школских библиотекара у ,,Просветном прегледу" од 12.9.2019.година.


       Сваког септембра са радошћу дочекујемо нову генерацију првака. Погледајте слике са  свечаног пријема првака и са представа које су њихови старији другари припремили у знак добродошлице.


Вечерње новости: Ђаци из Крваваца тестирају реформу


 

      Радови на изградњи спортске сале у дворишту наше школе почели су у присуству министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића, представника Града Ужица и Градске општине Севојно.

      Планирано је да фискултурна сала буде завршена крајем марта наредне године. Вредност радова је 467 хиљада евра, а објекат ће имати 1000 квадратних метара.

Извештај: РТС

Извештај: Ужице медиа  


 

        Основна школа "Алекса Дејовић" Севојно обавештава ученике да школска 2019/2020.година почиње 2. септембра по следећем распореду у матичној школи :

  • разредна настава (од 1. до 4. разреда) - пре подне
  • предметна настава (од 5. до 8. разреда) - после подне

          Пријем првака у Севојну биће уприличен у 10:00h, у Крвавцима у 9:00h, а у Злакуси у 8:00h.