На Градском тргу је у недељу у оквиру обележавања Дана града Ужица одржан финални рукометни турнир „Стреет хандбалл” на којем је учествовало око 100 ученика и ученица свих основних школа из Ужица.


Најуспешнији у конкуренцији девојчица је екипа ОШ „Миодраг Миловановић Луне” која је заузела прво место, а иза њих су се пласирале девојчице из ОШ „Андрија Ђуровић” и ОШ „Стари град”. Код дечака пехар за прво место је припао ђацима из ОШ „Алекса Дејовић”, друго место су освојили ученици ОШ „Миодраг Миловановић Луне”, а треће је припало ученицима ОШ „Душан Јерковић”.

Турнир је организовао Омладински рукометни клуб Ужице уз подршку града Ужица, Рукометног савеза Србије и Спортског савеза Ужица.

—Наступило је 11 екипа, шест мушких и пет женских који су демонстрирали лепоту рукометног спорта. У оквиру Стреет хандбал-а су малодругачија правила него код великог рукомета, тако да овде имамо три играча и голмана, уз два резервна играча. Утакмице трају два пута по седам минута. Захваљујући ангажману наставника физичког који су у претходном периоду у оквиру рукометних секција у својим школама и оквиру изабраног спорта рукомета анимирали децу, окупили ми смо сада у и прилици смо да уживамо у ономе што су они научили из рукомета—рекао је Драгојле Божић, председник ОРК Ужице.

Божић је навео да је ОРК Ужице у претходном периоду пуно тога урадио на афирмацији рукомета у оквиру секција у школама, захваљујући доброј организацији са наставницима физичког васпитања, а успели су и уз подршку Града да омогуће свој деци која су заинтересована да без плаћања чланарине да тренирају у рукометном клубу, да се такмиче у оквиру Лиге млађих категорија групе Златибор где учествују најмлађи пионири, мало старији кадети, јуниори и сениори.

Пехаре и лопте за учеснике турнира обезбедио је Град Ужице.

Сва деца која су учествовала на овом турниру имаће ускоро прилику да се огледају и на Општинском такмичењу где ће учествовати као представници својих тимова у великом рукомету.

Извештај на сајту Рукометног савеза Србије

0
1
2
3