Наставник ликовне културе Горан Марковић, освојио је сребрну награду на 21. међународној изложби карикатура DICACO 2012.године, одржаној у Јужно-кореанском граду Даејеону, на тему "Нови град и еколошка прича". На овом међународном културном догађају, узело је учешћа 507 карикатуриста и илустратора, са 1 408 радова из 54 земље укључујући и Јужну Кореју.


 

Уводна реч из каталога председника комитета DICACO 2012

Cheong San, Lim Ph.D (林靑山博士)

Cartoon Professor of the Daejeon Int'l

Cartoon Institute (大田國際漫畵硏究所

Dean of Kongju Nat'l University

(國立公州大學校映像藝術大學院長
         Град Даејеон има прелепе пејзаже и чисту воду. Tу је одржан Daejeon Ekspo, 1993.године. У знак сећања на ове догађаје, ми смо организовали, међународну изложбу карикатура, са циљем размене међународне културе и тиме улепшали живот грађана, са жељом да се изгради нови свет.

         Ликовни радови су проговорили међународним језиком широм света. Слатки хумор  и оштра духовитост у цртежу превазишли су расне, националне, сексуалне и генерацијске баријере. DICACO (Даејеон Међународни конкурс карикатуре) је основан 1992.године, са циљем универзалне креативности и оригиналности талената и  васпитању културног осећаја младих. Сваке године стојимо са полазном тачком: 700 карикатуриста, 3 000 карикатура из 50 земаља и региона, укључујући Кореју.

          Ми чврсто верујемо да ће наш фестивал промовисати развој карикатура и побољшати међународне односе добре воље. Хвала учесницима и навијачима.

CheongSan, LimPh.D President of DICACO

Више информација о граду ДАЕЈЕОНУ 

1 
2
3