Почели су радови на реконструкцији зграде старе школе у Севојну. По речима градоначелника Ужица Тихомира Петковића будући објекат ће у договору са школом и Градском општином Севојно имати простор за музејске поставке, галеријски и изложбени простор, простор за радионице, књижевне и музичке и друге културне садржаје.


„Укупна вредност радова на адаптацији је 14 милиона динара од којих Министарство државне управе и локалне самоуправе финансира 8,5, а Град Ужице преостали износ“, навео је градоначелник Петковић, а рок за реконструкцију објекта је 90 дана.

Сви планирани радови како унутрашњи на реконструкцији подова, столарије, молерски тако и радови на фасади и кровном покривачу биће изведени на начин како би се задржала аутентичност објекта.

Зграда старе школе је изграђена 1911. године од када је коришћена у различите сврхе. Првенствено је то био простор за школу до 90-их година, потом је простор коришћен за предшколски програм, а до прошле године је ту била смештена архивска грађа Историјског архива Ужице.