Основна школа „Слободан Секулић“ Ужице је неколико година уназад организатор Фестивала науке, који је ове године назван „Ђачки фестивал знања“. Одржан је 05.06.2014. у Градском културном центру у Ужицу.

         На фестивалу су учествовале све основне и средње школе града Ужица. Фестивал има за циљ промоцију науке, као и промоцију и примену знања које су ученици стекли у школи.


          Укључивањем средњих школа фестивал поред промоције науке има за циљ и професионалну оријентацију ученика основних школа. Они су имали прилику да посете штандове средњих школа и упознају се са продуктима школских активности, као и са конкретним активностима за које се ученици одређених образовних профила обучавају(масажа, козметички третман, мерење крвног притиска, попуњавање разних докумената, израда робота и сл.). Ученици основних школа су путем разговора са ученицима средњих школа и путем промотивног материјала, могли да прикупе потребне информације о специфичностима образовних профила, како би им то омогућило да одаберу образовне профиле који ће заузети почетна места на њиховим листама жеља.

      Узимајући у обзир да се у нашем граду већ две године не организује сајам образовања фестивал је био значајна активност професионалне оријентације на градском нивоу.

          Морамо нагласити да је реализација фестивала активност школе „Слободан Секулић“ коју нудимо у каталогу услуга професионалне оријентације. 

Радица Благојевић-Радовановић - РуТиПО Ужице и Пријепоље

Александра Савић, психолог ОШ“Слободан Секулић“ Ужице

 

1
2
3
4
5
6
7
9