decja nedeljaДечја недеља се традиционално реализује уз подршку и покровитељство Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а у реализацији активности Дечје недеље учествују владине институције, организације и удружења грађана, као и многи угледни појединци посвећени деци. Она видљиво, на најширем нивоу, указује на важна питања и изазове, константно истичући потребу даљег развоја интегрисаног и савременог националног система за промоцију и заштиту дечјих права. Тако Дечја недеља подстиче развој услова за бољи положај детета, и под- сећа све релевантне друштвене актере на неопходност константног пружања финансијске, социјалне, здравствене, културне и образовне подршке сваком детету у нашем друштву.

Истовремено, ова манифестација сензибилише јавност на потребе деце у остваривању својих права и важност њиховог директног учешћа у друштвеном животу. Ове године ОШ „Алекса Дејовић" сарађивала је са предшколском установом „Маслачак" у Севојну,  у којој су ученици наше школе приказали представу за предшколце. Такође, сарадња је остварена и са Народном библиотеком Ужеце, огранак Севојно, која је наше прваке упознала са радом библиотеке и обезбедила им бесплатне чланарине за 2017/2018. годину.
Овогодишњи слоган дечје недеље Градимо мостове међу генерацијама – за радост сваког детета” посвећен је  бакама, декама и свимa онимаa који живот дета оплемењују. Старији треба да уложе труд да свако дете доведу до зрелости, до највећих личних могућности, до циља...Нека деца виде овај свет као складну целину где свако с радошћу умеће лични живот и себе самога,  могла би бити главна порука свих активности покренутих поводом Дечје недеље у Школи у Севојну.
 
Програм Дечје недеље од 2.  до 6. октобра 2017.
 
понедељак – писање порука љубави; поруке права
уторак – креативна радионица
среда – шарада
четвртак – маскенбал
петак – игре старих сокака
1 
2
3
4
5
6
8
9
10
11
12
13